Linkuri accesibilitate

Spania: victoria dreptei în alegerile regionale din Madrid


Câștigătoarea alegerilor din regiunea Madrid, Isabel Diaz Ayuso, Partidul Popular, Spania, 4 mai 2021.

Cu doi ani înainte de alegerile generale, în Spania, socialiștii premierul Pedro Sanchez au suferit o înfrângere usturătoare în alegerile locale din regiunea Madrid. Desfășurate marti, alegerile au fost câștigate clar de dreapta spaniolă şi reprezentanta sa în ascensiune, Isabel Diaz Ayuso.

Potrivit rezultatelor parţiale, Isabel Diaz Ayuso, actuala preşedintă a regiunii şi membră a Partidului Popular (PP), şi-a dublat scorul obţinut la ultimele alegeri regionale din mai 2019, câştigând 64 de locuri din cele 136 ale parlamentului regional, adică peste 43% din voturi. Victoria s-a datorat între altele opoziției ferme a guvernului local de a impune restricții sanitare dure în timpul pandemiei de coronavirus, pentru a salva sectorul HoReCa.

O strategie care a dar rezultate la urne deși regiunea Madrid deţine cel mai grav bilanţ din cele 17 regiuni ale ţării: aproximativ 15.000 de decese provocate de COVID-19 dintr-un total de 78.000 la nivelul întregii Spanii şi aproape 700.000 de cazuri de infectare dintr-un total de 3.5 milioane.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG