Linkuri accesibilitate

Spicherul Igor Grosu și deputatul PAS Lilian Carp întreprind o vizită în Ucraina


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și deputatul PAS Lilian Carp, în vizită la Bucea, Ucraina, 4 mai 2022

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și deputatul PAS Lilian Carp, președintele comisiei parlamentare pentru securitate națională, se află într-o vizită în Ucraina, care a început la Bucea, în apropiere de Kiev, una din localitățile unde se pare că armata rusă în retragere a comis atrocități împotriva populației civile. „Vizita oficială în Ucraina am început-o în orașul Bucea, una din localitățile din suburbia Kievului, care a cunoscut atrocități inimaginabile din partea armatei Ruse. Acest război trebuie oprit, iar crimele de război investigate și pedepsite” a scris Grosu pe pagina sa de Facebook.

Este prima vizită a unor oficiali moldoveni în Ucraina, de la începerea invaziei ruse în țara vecină, pe 24 februarie.

La Kiev, cei doi parlamentari se vor întâlni cu președintle Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a precizat Lilian Carp pentru ZdG.

Invitația de a vizita Ucraina fusese trimis de Stefanciuk mai de mult, dar nu a avut loc până acum din motive de securitate, explica președinta Maia Sandu la sfârșitul lunii aprilie, într-un interviu pentru Jurnal TV. Cu aceeași ocazie, președinta a declarat că și ea ar vizita Ucraina „în situația în care prezența mea acolo este utilă”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG