Linkuri accesibilitate

Statele Unite au trecut de pragul de cinci milioane de cazuri de contaminare cu Covid-19


Conferință de presă la Casa Albă în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus, 3 august 2020.
Conferință de presă la Casa Albă în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus, 3 august 2020.

Statele Unite au depășit pragul de 5 milioane de contaminări și este cea mai afectată ţară din lume. Americanii au înregistrat oficial 162.422 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Rata deceselor pe zi, legate de Covid-19, rămâne de peste o mie iar în mai mult de 20 de stat se înregistrează o creștere a numărului de noi infectări.

Anthony Fauci directorul Institutului Național de Boli Infecțioase a declarat săptămâna aceasta că, până la finalul anului, ar putea exista cel puţin un vaccin sigur şi funcţional împotriva noului coronavirus. Mai optimist, preşedintele Donald Trump a spus că până pe 3 noiembrie, când sunt programate alegerile prezidenţiale în SUA, este posibil ca americanii să aibă deja un vaccin împotriva Covid-19.

La nivel global au fost înregistrate 19,57 milioane de cazuri de infectare şi aproape 726.000 de decese.

În Europa, Spania, Franța și Germania au înregistrat în ultimele săptămâni o creștere considerabilă de noi cazuri de contaminare, ca urmare a relaxării măsurilor de securitate sanitară dar și a liberalizării călătoriilor, odată cu vacanța de vară.

Pentru moment, țările din Uniunea Europeană nu au mai recurs la închiderea granițelor ca în primăvară pentru cetățenii UE dar multe au introdus obligativitatea testelor de Covid-19 la intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din zone sau țări de risc. Listel cu țările sau zonele de risc diferă de la țară la țară. La nivelul Uniunii Europene există însă o listă comună cu terțe țări ale căror cetățeni pot intra dar și în acest caz, condițiile diferă de la stat la stat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG