Linkuri accesibilitate

Statele Unite organizează un zbor charter pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan


Un polițist îi măsoară temperatura unui șofer în Wuhan. 24 ianuarie 2020
Un polițist îi măsoară temperatura unui șofer în Wuhan. 24 ianuarie 2020

Statele Unite organizează un zbor charter duminică pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan, centrul epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat sâmbătă Wall Street Journal (WSJ). Franța se pare că are un plan similar, iar Rusia se consultă cu China privind eventuala evacuare a cetățenilor săi din Wuhan, transmite RIA, după un anunţ oficial al ambasadei ruse la Beijing.

În China, numărul persoanelor decedate ca urmare a infectării cu noul coronavirus s-a ridicat între timp la 41. Peste 1200 de persoane sunt infectate, relatează autoritățile locale, între care aproape 30 sunt în condiție gravă. Virusul s-a răspândit în lumea întreagă, între timp au fost semnalate primele cazuri în Franța și Australia, dar până acum cazurile mortale s-au înregistrat numai în China.

Epidemia a izbucnit în orașul Wuhan, dar autoritățile chineze au pus între timp sub carantină cel puțin 13 orașe (începând cu Wuhan), cu o populație totală de peste 40 de milioane de persoane.

XS
SM
MD
LG