Linkuri accesibilitate

Statele Unite se vor ocupa de evacuarea colaboratorilor afgani


Forțele afgane de securitate care vor asigura siguranța statului după retragerea forțelor internaționale, Herat, mai 2021.
Forțele afgane de securitate care vor asigura siguranța statului după retragerea forțelor internaționale, Herat, mai 2021.

Guvernul american face planuri pentru evacuarea interpreților și a altor colaboratori civili care au lucrat pentru forțele SUA și ale coaliției internaționale din Afganistan în ultimele două decenii, a spus un șeful statelor majore reunite, generalul Mark Milley. Statele Unite, a precizat Milley, sunt conștiente că există un număr semnificativ de afgani care au sprijinit coaliția și Statele Unite și care ar putea fi acum ținta răzbunării milițiilor Taliban.

Milley a declarat că eforturile sunt coordonate de Departamentul de Stat care face aranjamentele pentru cei care vor să emigreze în Statele Unite.

„Este important ca Statele Unite să le rămân credincioase și dacă este nevoie să-i scoată din țară”.

Mulți dintre cei 18.000 de afgani, interpreți, călăuze sau alți colaboratori ai trupelor americane au făcut deja cereri de emigrare în Statele Unite, după ce s-a anunțat retragerea definitivă a trupelor internaționale – operațiune care se încheie până la toamnă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG