Linkuri accesibilitate

Statele Unite vor să doneze 500 de milioane de doze de Pfizer/BioNTech


Statele Unite intenționează să doneze 500 de milioane de doze de vaccinuri anti Covid-19 produse de Pfizer/BioNTech către aproape 100 de țări ,în următorii doi ani. Este de așteptat ca președintele Joe Biden să anunțe donația joi, înainte de deschiderea summit-ului G7 din Marea Britanie la care liderii celor mai industrializate țări din lume vor discuta despre strategia post-pandemie, relatează presa americană.

Anunțul vine pe fundalul presiunilor internaționale ca țările dezvoltate să asigure o repartizare mai echitabilă a vaccinurilor anti Covid-19 în lume.

Potrivit unui proiect de comunicat final, văzut de Bloomberg News, liderii G7 se vor angaja, de asemenea, să livreze 1 miliard de doze suplimentare țărilor mai puțin dezvoltat, în anul următor.

În timp ce Statele Unite și o mare parte din Europa fac progrese rapide în campaniile lor de vaccinare, multe țări încă se luptă să limiteze focarele de coronavirus și să obțină acces la vaccinuri.

Donațiile se vor face prin platforma COVAX care distribuie vaccinurile COVID-19 către țările cu venituri mici și medii.

Pe lângă strategia globală de vaccinare, se așteaptă ca liderii G7 să discute despre liberalizarea călătoriilor – limitate drastic în ultimul an de restricțiile sanitare - și despre relansare economiei mondiale pe măsură ce lumea iese din pandemie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG