Linkuri accesibilitate

SUA: încă un vaccin anti-Covid pe punctul de a fi aprobat


Statele Unite se pregătesc de cea mai mare și complicată campanie de vaccinare din istorie, vaccinarea anti-Covid-19.

În Statele Unite, vaccinul anti-Covid-19, dezvoltat de firma Moderna a trecut de testul final, înainte de o aprobarea oficială de urgență care ar putea veni vineri: pe 18 decembrie, un grup de 20 de experți independenți a recomandat Administrației pentru Alimente și Medicamente să omologheze vaccinul, mărind astfel șansele ca milioane de americani să poată fi vaccinați cât mai repede.

Pe piața americană a început deja vaccinarea cu produsul firmelor Pfizer/BioNTech, vaccin folosit deja în Marea Britanie și Canada, și care așteptată ca luni, 21 decembrie, să fie aprobat și pe piața Uniunii Europene.

Pe de altă parte, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a devansat cu aproape o săptămâna data unei posibile autorizări a vaccinului împotriva COVID-19 produs de compania americană Moderna. Aceasta ar putea avea loc la începutul lui ianuarie 2021.

Între timp însă, Statele Unite au înregistrat un nou record negativ: miercuri au fost peste 3.600 de decese legate de Covid-19.

Dacă vaccinul Moderna este omologat vineri, la sfârșitul săptămânii începe distribuirea a aproape 6 milioane de doze în toată America. Logistica în spate este mai simplă pentru acest vaccin poate fi păstrat la temperatura unui frigider normal spre deosebire de cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care trebuie ținut la temperaturi extrem de scăzute.

Previous Next

XS
SM
MD
LG