Linkuri accesibilitate

SUA - Japonia: noi discuții la Londra, privind China și Coreea de Nord


Secretarul de stat american Antony Blinke.
Secretarul de stat american Antony Blinke.

Ministrul de externe japonez Toshimitsu Motegi şi secretarul de stat american Antony Blinken vor avea o întrevedere luni, la Londra, principalele subiecte de discutat urmând a fi China, Coreea de Nord şi Myanmar. Întâlnirea, primă după vizita efectuată de Blinken în Japonia în luna martie, va avea loc înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din principalele şapte ţări industrializate ale lumii (G7).

Administraţia americană a încheiat recent o analiză politică amplă asupra situaţiei din Coreea de Nord. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat vineri că abordarea SUA va fi una 'practică', care va viza să împiedice dotarea Phenianului cu arme nucleare.

Coreea de Nord a apreciat drept „amăgitoare" diplomaţia americană, respingând ideea discuţiilor cu Washingtonul, a informat duminică agenţia oficială de presă nord-coreeană, KCNA, citată de AFP.

Comentariul vine după ce administraţia americană a declarat că preşedintele Joe Biden este favorabil unei abordări „deschise a diplomaţiei" cu Coreea de Nord privind denuclearizarea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG