Linkuri accesibilitate

SUA: aproape jumătate din alegătorii din 2016 au votat deja


Vot anticipat în statul Louisiana, SUA, 27 octombrie 2020.

Aproape 70 de milioane de americani au votat deja, prin poștă sau anticipat (în persoană) – aproape jumătate din totalul celor care au participat la alegerile din 2016, câștigate de Trump.

Alegerile prezidențiale sunt programate pe 3 noiembrie, alegeri în care președintele republican Donald Trump se confruntă cu democratul Joe Biden.

Votul anticipat masiv indică nu numai interesul americanilor pentru prezidențialele din acest an dar și teama crescândă de coronavirus, ceea ce-i determină să profite de șanse de a vota anticipat, evitând aglomerările din ziua alegerilor. Iar potrivit sondajelor Universității Florida, democrații sunt cei care profită mai mult votul anticipat decât republicanii președintelui Trump, reflectând și atitudinea diametral opună a celor doi candidați față de pandemia de Covid-19.

În Statele Unite , săptămâna trecută, numărul cazurilor noi de infectări cu Covid-19 a fost de pete 70 de mii, în media/zi - un record de la izbucnirea pandemiei și o creștere de circa 40% față de media săptămânilor anterioare, relatează NYT.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG