Linkuri accesibilitate

SUA au administrat 50 de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19


Imagine generică
Imagine generică

Statele Unite au administrat 50 de milioane de vaccinuri împotriva coronavirusului, iar Uniunea Europeană a promis să vaccineze 70% dintre adulții din blocul comunitar până în luna septembrie septembrie.

Președintele american Joe Biden a declarat că campania de vaccinare din SUA a fost „cu săptămâni înaintea programului” față de obiectivul său de a obține 100 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile de mandat. Președintele Biden a avertizat că pandemia este departe de a se fi terminat iar numarul celor decedati din cauza ei este de peste jumătate de milion.

Brazilia a depășit 250.000 de decese cauzate de pandemie, unde o variantă puternică a virusului - găsită pentru prima dată în aceasta țară - se răspândește rapid în populație, sporind îngrijorările legate de mutațiile virusului. Brazilia a vaccinat mai puțin de 4% din populația sa de 210 milioane de oameni, unele părți ale țării oprind campaniile de imunizare săptămâna trecută din cauza lipsei vaccinurilor.

Coreea de Sud a început să administreze primele vaccnuri, începând cu personalul medical.

În China, autoritatea națională de reglementare a medicamentelor a aprobat încă două vaccinuri produse pe plan intern. Liderii Uniunii Europene adunați la un summit virtual pe 25 februarie au promis că vor accelera producția și lansarea vaccinurilor COVID-19 după ce blocul s-a confruntat cu critici pentru ritmul lent de achiziție a vaccinurilor și cu probleme în livrarea vaccinurilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG