Linkuri accesibilitate

SUA: Biden prezintă un plan anti Covid-19 de 1.9oo de miliarde dolari


Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden.
Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden.

Viitorul preşedinte american, democratul Joe Biden a prezentat un plan urgent de relansare de 1.900 de miliarde de dolari, destinat să combată pandemia de coronavirus, să accelereze campania de vaccinare și să mărească ajutorul direct acordat americanilor și comunităților locale, care suferă de pe urma consecințelor economice ale pandemiei.

Planul include o investiție majoră în programul de vaccinare anti Covid-19, pentru că Biden a promis ca în primele 100 de zile ale administrației sale să fie administrate 100 de milioane de vaccinuri.

Pe lângă finanțarea masivă a campaniei de vaccinare, administrația Biden vrea să sprijine micile afaceri și comunitățile locale lovite de pandemiei cu aproape 440 de miliarde de dolari. Cea mai mare parte a banilor se va duce pe ajutoare directe pentru americanii care și-au pierdut locurile de muncă.

Ajutoarele suplimentare de şomaj, din care trăiesc în continuare 18 milioane de americani, vor fi prelungite până la sfârşitul lui septembrie, precum şi posibilitatea unui concediu medical plătit în cazul contaminării cu COVID-19.

Preşedintele ales speră, de asemenea, să majoreze salariul minim la 15 dolari pe oră, mai mult decât dublul celor 7,25 de dolari actuali.

XS
SM
MD
LG