Linkuri accesibilitate

SUA: Colegiul Electoral urmează să oficializeze victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale


Președintele ales, democratul Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris.

În Statele Unite, Colegiul Electoral va pune luni capăt tentativei de săptămâni a președintelui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie pe care le-a pierdut în fața democratului Joe Biden. Electorii se reunesc luni l Waghinton unde vor oficializa victoria lui Biden , care va deveni cel de-al 46-lea președinte american și va depune jurământul pe 20 ianuarie.

Sistemul electoral în SUA
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:54 0:00

Rezultatele alegerilor din 3 noiembrie, arată că Joe Biden, fostul vicepreședinte democrat, a obținut 306 din cele 538 de voturi electorale, depășind astfel pragul de 270 de voturi necesar pentru a fi declarat câștigător în fața republicanului Donald Trump, care a avut 232 de voturi.

Președintele în exercițiu Donald Trump a încercat să răstoarne rezultatul printr-o serie de acțiuni în instanță, lansând acuzații nefondate legate de o așa-zisă fraudarea a scrutinului.

Trump și echipa sa au pierdut pe rând în instanță, ultima lovitură venind din partea Curții Supreme care a decis pe 9 decembrie să refuze un apel formulat de echipa sa pentru a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale în statul cheie Pennsylvania.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG