Linkuri accesibilitate

Biden avertizează Coreea de Nord, după testele cu rachete balistice


Joe Biden

Statele Unite au condamnat „lansările destabilizatoare de rachete balistice” ale Coreei de Nord, spunând că acestea încalcă rezoluțiile ONU și „amenință regiunea și larga comunitate internațională”. Declarația Departamentului de Stat a venit după ce Coreea de Nord a spus că a lansat pe 25 martie „un nou tip de proiectil tactic ghidat, elaborat recent”.

Potrivit agenției nod-coreene de știri KCNA, noua armă are la bază tehnologii existente, care au fost îmbunătățite pentru a lansa ogive cu o greutate de 2,5 tone, iar două asemenea rachete au atins ținte la o distanță de 600 km.

Este al doilea test nord-coreean cu rachete din ultima săptămână, după ce la weekend Phenianul a lansat două proiectile cu rază scurtă de acțiune, suspectate a fi rachete de croazieră.

Statele Unite rămân deschise diplomației cu Coreea de Nord, în ciuda testelor cu rachete, a declarat președintele american Joe Biden, într-o conferință de presă la Casa Albă, avertizând însă că vor exista răspunsuri, dacă Phenianul va escalada situația. Potrivit lui, orice diplomație „trebuie să fie condiționată de rezultatul final al denuclearizării”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG