Linkuri accesibilitate

SUA, Rusia, China și Pakistanul au cerut părților beligerante din Afganistan să încheie un armistițiu


Mullahul Abdul Ghani Baradar (centru) fondator al mișcării talibanilor și alți membri ai delegației talibane venind la conferința internațională pentru Afganistan, Moscova, 18 martie 2021

Statele Unite, Rusia, China și Pakistanul au cerut părților beligerante din Afganistan să încheie imediat un armistițiu. Apelul comun lansat în urma unor convorbiri purtate de cele patru țări la Moscova joi survine cu șase săptămâni înainte de termenul limită anunțat de Statele Unite pentru retragerea trupelor americane din Afganistan, după aproape de 20 de ani.

Talibanilor și guvernului din Afganistan li se cere stoparea violențelor, militanții fiind somați să nu lanseze noi ofensive în timpul primăverii și verii. Semnatarele apelului mai spun că sunt gata să mobilizeze sprijin politic și economic pentru Afganistan când se va ajunge la o înțelegere de pace. Convorbirile de la Moscova au avut scopul să revigoreze tratativele directe dintre talibani și guvernul afgan, care au început în septembrie anul trecut în Qatar fără să producă rezultate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG