Linkuri accesibilitate

SUA: supra-rapelul nu este recomandat ca strategie națională


În Statele Unite, un comitet consultativ independent pe lângă Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) a recomandat a treia doză de vaccin anti-Covid de la Pfizer-BioNTech numai pentru persoanele în vârstă și cele „vulnerabile”, dar a respins ideea unui „supra-rapel” (a treia doză) pentru toată populația.

Recomandarea nu este obligatorie, dar subminează argumentația în spatele planului administrației Biden de a oferit aproape tuturor americanilor a treia doză de vaccin. O decizie finală este așteptată săptămâna viitoare.

Experții grupului au argumentat că încă nu sunt date suficiente pentru a justifica eficacitatea celei de a treia doze pentru toată lumea. Se adaugă semnele de întrebare privind posibile reacții adverse severe la o doză suplimentară.

Recent, fondatorii firmei germane BioNTech – care au dezvoltat vaccinul împreună cu Pfizer - declarau și ei că a treia doză ar putea fi necesară numai în cazul că primele două vaccine au fost făcute la o distanță mai mică de 6 săptămâni între ele, așa cum s-a întâmplat în Israel la începutul campaniei de vaccinare.

Ideea celei de a treia doze se bazează în mare parte pe studiile clinice din Israel.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG