Linkuri accesibilitate

Sunt periclitate șansele României în cursa pentru locul din Consiliul de Securitate ONU (Cristian Pantazi/G4media)


Revista presei de la București.

Soarta celor două referendumuri validate în Republica Moldova odată cu alegerile parlamentare rămâne incertă prin chiar prevederile Constituției, arată Iulian Chifu pe blogurile Adevărul.

Nimic nu-i obligă pe parlamentari să formuleze legislația electorală în funcție de ce au votat moldovenii, deși firesc ar fi să țină seama de voința poporului. În privința reducerii numărului de parlamentari, există precedentul referendumului din România, din 2009, care nu a fost urmat de nicio modificare nici după 10 ani. Cu cel de-al doilea subiect de referendum – posibilitatea revocării mandatului de parlamentar – Chifu găsește că sunt probleme de constituționalitate.

Există precedentul referendumului din România, care nu a fost urmat de nicio modificare...

„Există, scrie analistul, o întreagă discuţie dacă nu cumva posibilitatea revocării unui parlamentar pe baza voinţei unei majorităţi a alegătorilor nu frizează mandatul imperativ, interzis în democraţie – care consacră mandatul reprezentativ. În alt doilea rând, diferenţa de tratament pe această direcţie între deputaţii aleşi uninominal în circumscripţii şi cei aleşi pe liste de partid frizează discriminarea.”

În România plouă cu reacții acute la discursul rostit de premierul Viorica Dăncilă la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), din Statele Unite. Dăncilă și-a exprimat acolo satisfacția că România își va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Presa scrie că, odată revenită în țară, a cam retractat, spunând că a fost vorba de o opinie personală și că totul se va decide la nivelul președintelui țării. Cristian Pantazi analizează gestul și consecințele lui pe site-ul G4media. Desigur, în spatele poziției Vioricăi Dăncilă se află liderul social-democraților Liviu Dragnea, iar motivele lui ar fi: să obțină personal lobby din partea Israelului pe lângă administrația de la Washington, de la care ar dori „să înceteze cu discursul despre statul de drept, anti-corupție”.

Ar mai fi și interese de afaceri, deja schițate prin „Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), colosul de stat pe care guvernul îl pregătește tocmai pentru business cu Israelul”. Premierul Dăncilă recidivează însă, a mai făcut o dată o declarație asemănătoare și de-abia se liniștiseră lucrurile după ce celelalte instituții ale statului român au lămurit că nu se mută nicio ambasadă.

Ar mai fi și interese de afaceri...

După această călătorie „ciudată” însă, spune Pantazi, sunt compromise mult mai multe lucruri: regele Iordaniei și-a anulat imediat vizita în România și nici Forumul de afaceri româno-iordanian nu mai are loc la București. Sunt deci periclitate interese economice ale României. Sunt periclitate apoi șansele României în cursa pentru locul din Consiliul de Securitate al ONU. Poziția României la Uniunea Europeană e serios fragilizată, întrucât Uniunea nu e de acord cu mutarea ambasadelor la Ierusalim. Dăncilă a lovit iar în echilibrul dintre instituțiile statului – asemenea chestiuni țin strict de prerogativele președintelui – și a îngreunat enorm misiunea diplomaților români în țările arabe.

Într-un interviu acordat site-ul ziare.com, politologul Ian Buruma e întrebat dacă „liberalismul poate fi înlocuit cu aceste noi curente, populiste, autoritare”. „Da, bineînteles, răspunde Buruma, însă problema este pentru cât timp. Eu cred că slăbiciunea modelului chinezesc, și folosesc acest model pentru a explica și ceea ce se întâmpla în Europa de Est, este că depinde foarte tare de economie. In timp ce în modelul liberal, chiar și în situații de criză economică, oamenii pot alege alt partid, au dreptul de a critica, există flexibilitate politică”.

XS
SM
MD
LG