Linkuri accesibilitate

Sute de evrei hasidici aflați în pelerinaj sunt blocați la granița Ucrainei cu Belarus


Sute de evrei hasidici sunt blocați de câteva zile la granița Ucrainei cu Republica Belarus din cauza restricțiilor de călătorie antiepidemice, 15 septembrie, 2020

Sute de evrei hasidici aflați în pelerinaj către orașul ucrainean Uman pentru sărbătorirea noului an evreiesc sunt blocați de câteva zile la granița Ucrainei cu Republica Belarus din cauza restricțiilor de călătorie antiepidemice. Autoritățile belaruse au spus că 734 de pelerini sunt blocați într-o tabără de corturi în apropiere de punctul de trecere Novaia Huta - Novîi Iarîlovici, inclusiv peste o sută de copii.

Președintele belarus Alexandr Lukașenka a cerut guvernului său să discute cu ucrainenii pentru a lăsa pelerinii să intre în țară. Ucraina interzice intrarea străinilor pe teritoriul său pentru a limita răspândirea infecției de COVID-19. Un ministru adjunct de externe de la Kiev, Evhen Enin, a spus, miercuri, că autoritățile ucrainene, belaruse și israeliene au organizat livrarea de alimente cușer pentru pelerini, dar că „situația nu permite” lăsarea lor în Ucraina.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG