Linkuri accesibilitate

Svetlana Țihanovskaia și-a exprimat recunoștința României și președintelui Klaus Iohannis


Svetlana Țihanovskaia, imagine de arhivă.

Lidera opoziției din Belarus Svetlana Țihanovskaia și-a exprimat recunoștința României și președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit în contextul manifestațiilor pro-democratice din această țară și demonstrațiilor împotriva regimului autoritar al lui Akesandr Lukașenko, se spune într-un articol publicat pe site-ul publicației Calea Europeană.

Țihanovskaia, care se află în azil politic în Lituania, a avut marți o intervenție online la o dezbatere organizată la sediul Institutului Diplomatic Român din București de Ambasada Lituanei în România și Centrul de Prevenire a Conflictelor și Early Warning.

„Vechea zicală «un prieten la nevoie se cunoaște» nu a părut niciodată mai importantă pentru belaruși, în timp ce oameni inocenți sunt arestați și torturați pe străzile orașelor noastre”, a spus lidera opoziției din Belarus, adăugînd: „Țara noastră este condusă de un autocrat care a dat ordin pentru utilizarea violenței împotriva manifestanților pașnici. Ne bucură orice strop de solidaritate și simțim sprijinul României, Lituaniei și Poloniei”.

Recent, președinții Lituaniei, Poloniei și României au semnat o declarație comună în care au cerut Uniunii Europene să ia măsuri măsuri de sprijin economic pentru un Belarus democratic.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG