Linkuri accesibilitate

Tensiuni în marile orașe americane, în așteptarea alegerilor prezidențiale


Propietarul unui magazin din Washington se pregătește de posibile proteste violente după alegerile prezidențiale, 2 noiembrie 2020.

Există temerile că alegerile din acest an ar putea fi urmate de proteste violente ale grupărilor de extrema dreaptă sau stânga, într-o societate profund polarizată în ultimii patru ani motiv pentru care multe magazine din marile orașe s-au baricadat, și o serie de guvernatori au pus în alertă Garda Națională.

Tensiunile oricum ridicate în societate, ar putea exploda dacă desemnarea unui câștigător al alegerilor se va prelungi zile sau chiar săptămâni.

O posibilitatea reală din cauza că anul acesta s-a votat masiv prin corespondență, modalitatea la care au apelat neobișnuit de mulți alegători pentru a evita cozile, pe fundalul pandemiei de coronavirus. Se adaugă faptul că președintele Trump a criticat intens votul prin poștă drept „fraudulos”, făcând loc speculațiilor că ar putea contesta în justiției rezultatul alegerilor dacă pierde, la o distanță foarte mică.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG