Linkuri accesibilitate

Trei decenii de vînzoleală stupidă


Noi suntem ca şi ei. Şi de fapt noi, cetăţenii din RM, am bătut pasul pe loc timp de trei decenii.

Eram la o pizzerie cu cîţiva intelectuali şi, implacabil, discuţia noastră a deviat spre politica autohtonă.

„Nişte hoţi, nişte zoi, nişte indivizi lacomi şi mărginiţi!” Aşa a caracterizat clasa politică moldovenească un intelectual de circa 55 de ani şi faţa i se crispă de un dezgust profund.

Trei decenii de vînzoleală stupidă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct„Cu aceşti politicieni îmbuibaţi şi mediocri n-o să ieşim niciodată din mocirlă! Nişte impostori! Toţi au fost aşa de la 1991 încoace”, a conchis, îngreţoşat, un intelectual mai tînăr.

De-a lungul anilor am auzit sute şi mii de blesteme proferate la adresa clasei politice moldoveneşti. Ideea principală pe care am reţinut-o din aceste reproşuri e că politicienii moldoveni sunt parcă toţi făcuţi de-o mamă, că sunt nesăţioşi şi incapabili să facă ceva pentru ţară. Ei ne-au împins în mocirlă, asta e concluzia pe care o trag mai toţi interlocutorii mei.

Mă uit şi eu cu dezgust, cu sentimentul pierderii de timp, la anii care au trecut din zorii tranziţiei. A fost o mare vînzoleală politică din care nu s-a ales nimic pentru ţară şi pentru oameni. Dar cîte sloganuri au fost rostite cu încredere deplină! Cîte proiecte şi regrupări politice s-au tot făcut. Ultima regrupare, chipurile strategică, a unit PSRM-ul şi ACUM-ul de dragul luptei cu sistemul odios al lui Plahotniuc. Dar repede s-a dus pe apa sîmbetei şi această alianţă. Totul aici chipurile se face pentru popor. 30 de ani de muncă asiduă pentru popor şi… poporul rămîne în mocirlă, iar ţara nu mai poate scăpa de problemele cronice.

Mi se pare de domeniul evidenţei că fojgăiala politicienilor moldoveni are drept scop binele politicienilor moldoveni. Cam atît, din păcate. Altceva e că politicienii aceştia nu au căzut de pe Lună, ci sunt aleşi de noi. Noi, oamenii simpli, îi alegem. Ei sunt prin urmare ca şi noi. Noi suntem ca şi ei. Şi de fapt noi, cetăţenii din RM, am bătut pasul pe loc timp de trei decenii.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG