Linkuri accesibilitate

Ucraina și R. Moldova au fost invitate la reuniunea miniștrilor de externe G7


Imagine generică.
Imagine generică.

Ucraina și R. Moldova au fost invitate la reuniunea miniștrilor de externe din țările grupului principalelor șapte țări industrializate (G7) care va avea loc în Germania, între 12 și 14 mai.

Delegația R. Moldova va fi condusă de vicepremierul și ministrul de externe Nicu Popescu, care va vorbi despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, despre gestionarea crizei refugiaților și impactul ei socio-economic în R. Moldova și despre eforturile autorităților moldovene legate de procesul de reforme și modernizare în parcursul european al acestei țări, se spune într-un comunicat al diplomației moldovene.

Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu șeful diplomației UE Josep Borrell, cu șefa diplomației germane Annalena Baerbock, cu ministrul francez de externe Franței Jean-Yves Le Drian, și cu alte oficialități rang înalt. Ministrul moldovean de externe a declarat recent la o conferință organizată în Chișinău că speră să obțină cu această ocazie mai multe informații despre propunerea președintelui francez Emmanuel Macron de a se crea o nouă structură atașată la UE, o așa-numită comunitate politică europeană, care să permită o cooperare mai intensă cu țări precum Ucraina, R. Moldova și Georgia, care așteaptă să primească oficial statutul de țări candidate la intrarea în Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG