Linkuri accesibilitate

Ucraina spune că a reușit să împingă trupele rusești de la Harkov înapoi spre graniță


Militari ucraineni în apropiere de Harkov, 15 mai 2022
Militari ucraineni în apropiere de Harkov, 15 mai 2022

Ucraina susține că a împins trupele rusești înapoi spre graniță în regiunea din jurul Harkovului, semn că ar putea avea mai multe succese militare în nord-estul țării. „Batalionul 227 al Brigăzii 127 a Forțelor de Apărare Teritorială a Forțelor Armate din Harkov i-a alungat pe ruși și s-a îndreptat spre frontiera de stat”, se arată într-o declarație a ministerului ucrainean al apărării, postată pe Facebook, la 16 mai.

Afirmațiile armatei ucrainene au putut fi verificate imediat, dar vine la patru zile după ce serviciile de informații britanice au declarat că forțele locale au lansat un contraatac împotriva trupelor rusești, care au devenit „vulnerabile”, în încercarea de a le împinge înapoi peste graniță.

Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina. „Retragerea forțelor rusești din regiunea (regiunea) Harkov este o recunoaștere tacită a incapacității Rusiei de a cuceri orașe ucrainene cheie, unde se așteptau la o rezistență limitată din partea populației”, a mai declarat, pe 12 mai, ministerul britanic al apărării.

XS
SM
MD
LG