Linkuri accesibilitate

UE și R. Moldova și-au propus să „relanseze consultările bilaterale” în domeniul securității și apărării


Prim-ministra Natalia Gavrilița

Șeful politicii externe și de securitate europene, Josep Borrell, a căzut de acord cu șefa guvernului moldovean, Natalia Gavrilița, la discuții purtate la Bruxelles pe 27 septembrie ca Uniunea Europeană și R. Moldova să „relanseze consultări bilaterale” în domeniul securității și apărării. La o conferință de presă comună, Borrell a spus că noile consultări trebuie să identifice chestiuni „concrete” ale cooperării de în acest domeniu, despre care a spus că este „foarte important pentru Moldova”.

Josep Borrell, coordonatorul politicii externe europene despre conflictul transnistrean
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
Link direct

Vorbind despre reglementarea conflictului transnistrean, oficialul european a spus: „Suntem în continuare gata să facilităm un proces de reglementare comprehensiv, pașnic și durabil, bazat pe respectul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova în cadrul granițelor recunoscute internațional, cu un statut special pentru Transnistria”.

Gavrilița a subliniat că vizita sa de două zile la Bruxelles, pe 27 și 28 septembrie, este prima pe care o face în străinătate de la învestirea în funcție în urma alegerilor parlamentare anticipate din luna iulie.

Premierul Natalia Gavrilita la Bruxelles, după discuția cu Josep Borrell
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:47 0:00
Link direct

„Moldova are o șansă unică de a se reforma și curăța, iar Uniunea Europeană este partenerul nostru esențial pe calea redresării și creșterii”, a spus șefa guvernului moldovean.

Însoțită de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, Gavrilița s-a mai întâlnit cu președintele Consiliului European, Charles Michel și cu mai mulți comisari europeni, urmând să-și continue întrevederile.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG