Linkuri accesibilitate

Ultimul atac cibernetic asupra unor instituții americane, atribuit Rusiei, nu va afecta summit-ul de la Geneva


Președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden.

Casa Albă a sugerat că agențiile guvernamentale americane au respins în mare măsură ultimul atac cibernetic lansat de agenții de informații legate de Rusia, ceea ce a redus și tensiunile, înainte de un summit de luna viitoare între președinții Statelor Unite și Rusiei.

Pe 27 mai, Microsoft a declarat că grupul de piratare Nobelium, originar din Rusia, a lansat un atac asupra agențiilor guvernamentale și a unor institute de cercetate, folosind un cont de marketing prin e-mail al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

AP a citat oficiali americani, care și-au păstrat anonimatul, descriind atacurile împotriva Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a institutelor de cercetare și a altor organizații drept atacuri tradiționale de „phishing”, în care e-mailurile sunt folosite pentru a încerca să plaseze malware în sistemele informatice.

Întrebat dacă descoperirea atacului va afecta summitul Biden-Putin, secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a spus: „Vom merge mai departe”.

Președintele american Joe Biden va avea prima sa întrevedere directă cu Vladimir Putin de la preluarea mandatului pe 16 iunie, la Geneva, în Elveția.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor săptămâna aceasta că Moscova nu are informații detaliate de la Microsoft cu privire la atac și că până acum nu este un subiect pe agenda summit-ului.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG