Linkuri accesibilitate

Un american este acuzat de legături cu Al Qaeda și uciderea unor polițiști irakieni


Autoritățile statului Arizona (SUA) au arestat un bărbat acuzat că a ucis doi polițiști irakieni când conducea un grup legat de Al-Qaeda din Irak, spun oficialii americani.

Procuratura din Phoenix a declarat că Ali Yousif Ahmed Al-Nouri, 42 de ani, este căutat în Irak sub acuzația de ucidere premeditată a ofițerilor de poliție irakieni din Fallujah în 2006.

În declarația oficială se mai spune că un judecător irakian a emis un mandat pentru arestarea lui Nouri, iar guvernul de acolo a emis o solicitare de extrădare către Departamentul de Justiție american.

Nouri s-a prezentat în fața unui judecător federal la Phoenix, la 31 ianuarie, în legătură cu procedurile de extrădare în Irak.

Bagdadul afirmă că Nouri a fost liderul unui grup afiliat cu Al-Qaeda în Fallujah, care a planificat atacuri împotriva poliției irakiene.

Cazul său nu a fost încă judecat de justiția irakiană, se arată în comunicat.

În declarație nu se oferă detalii în legătură cu momentul și modul în care a intrat Nouri în Statele Unite sau de ce se afla în zona Phoenix.

Instanța trebuie să aprobe extrădarea, iar Secretarul american de stat va decide apoi dacă Nouri va fi transferat în Irak, se mai spune în comunicatul oficial.

XS
SM
MD
LG