Linkuri accesibilitate

Un atac cu rachetă a lovit regiunea Odesa luni dimineață devreme


Bombardier strategic rusesc Tu-22 (arhivă)
Bombardier strategic rusesc Tu-22 (arhivă)

Comandamentul militar ucrainean a raportat luni dimineață devreme că un atac cu rachetă a lovit regiunea Odesa din sudul Ucrainei, la o zi după ce Rusia a bombardat capitala Kiev și alte orașe ucrainene.

Comandamentul spune că racheta, lansată de pe un bombardier strategic rusesc Tu-22, a făcut șase victime, între care un copil. Mu e clar dacă autoritățile au raportat morți sau răniți.

„Atacul dintr-o zonă rezidențială civilă a distru mai multe case și ferme pe o suprafață de 500 de metri pătrați”, se spune în comunicatul comandamentului militar, care adaugă că pompierii se luptă în continuare cu incendiul declanșat de bombardament.

Pe 26 iunie, Ucraina a raportat o intensificare a atacurilor rusești cu rachete pe teritoriul țării, cu mai multe regiuni din spatele frontului lovite - de la regiunea vestică Liov la Hmelnițki, Jîtomîr, Cernigău și Kiev.

Atacurile cu rachete din 26 iunie la Kiev și Cerkasî, din centrul Ucrainei au ucis cl puțin două persoane și au rănit altele 11, între care și o fetiță de 11 ani, care a fost scoasă teafără din ruinele unei clădiri avariate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG