Linkuri accesibilitate

Atacul cu rachete rusești asupra unui cartier de locuințe din Kiev s-a soldat cu cel puțin doi morți și mai mulți răniți


Bloc de locuințe la Kiev lovit de bombardamente rusești, 26 iunie 2022.
Bloc de locuințe la Kiev lovit de bombardamente rusești, 26 iunie 2022.

Atacul cu rachete rusești asupra unui cartier de locuințe din Kiev s-a soldat cu un mort și cel puțin patru răniți, între care o fetiță de 7 ani, scoasă din ruine duminică 26 iunie. Câteva explozii au fost raportate mai târziu în capitala ucraineană și în orașul Cerkasî, din centrul Ucrainei.

Autoritățile ucrainene, care au promis că vor recuceri orașele pierdute, au cerut din nou mai multe arme pentru a lupta contra invaziei rusești, în timp ce liderii G7 pregătesc noi sancțiuni contra Rusiei la summit-ul de două zile din Germania.

Bombardamentele de duminică au avut loc în timp ce armata ucraineană încearcă să se regrupeze după pierderea unui oraș strategic în fața forțelor ruse în estul Ucrainei, unde s-au dat unele din cele mai grele lupte din cele patru luni care au trecut de la începerea războiului neprovocat declanșat de Rusia.

Potrivit primarului de la Kiev Vitali Kliciko, capitala ucraineană a fost lovită duminică dimineață de patru rachete rusești. Ceva mai târziu, comandantul poliției ucrainene a confirmat că o persoană a fost ucisă în atac și alte patru au fost rănite, între care fetița de 7 ani împreună cu mama ei, care e de naționalitate rusă.

La câteva ore după atacul asupra cartierului rezidențial, cel puțin alte două explozii au fost auzite la periferia Kievului, fără să se relateze deocamdată despre posibilele pagube.

Tot pe 26 iunie, o oficialitate regională din centrul Ucrainei a spus că au fost auzite explozii în orașul Cerkasî, fără să dea detalii despre eventuale victime.

XS
SM
MD
LG