Linkuri accesibilitate

Un cercetător politic rus a fost arestat la Moscova sub acuzația de înaltă trădare


Un cercetător politic rus a fost arestat la Moscova sub acuzația de înaltă trădare, informează serviciul în limba rusă al postului nostru de radio, radio Svoboda.

Tribunalul districtual Lefortovo din Moscova a anunțat astăzi că Demuri Voronin va rămâne în detenție preventivă cel puțin până la 13 aprilie.

Mass-media au citat surse apropiate anchetei spunând că Voronin este suspectat că ar fi distribuit materiale clasificate unei agenții de informații occidentale.

Dacă va fi găsit vinovat, Voronin riscă până la 20 de ani de închisoare și o amendă de până la 500.000 de ruble (6.759 dolari). Comitetul de anchetă al Rusiei nu a comentat arestarea cercetătorului.

În ultimii ani, numărul cazurilor de pretinsă înaltă trădare a crescut dramatic în Rusia. Unul dintre cele mai recente cazuri de înaltă trădare cu profil înalt îl implică pe Ivan Safronov, jurnalist și asistent al șefului agenției spațiale rusești Roskosmos, Dmitri Rogozin. Safronov a fost arestat pe 7 iulie și ulterior acuzat de trecerea materialelor clasificate în Republica Cehă. Avocatul lui Safronov, Ivan Pavlov, a declarat pe 20 februarie că arestarea lui Voronin nu este legată de cazul clientului său.

Previous Next

XS
SM
MD
LG