Linkuri accesibilitate

Un critic al liderului cecen, Ramzan Kadîrov, a fost împușcat mortal la Viena


Liderul cecen Ramzan Kadîrov

Un solicitant de azil rus a fost împușcat mortal sâmbătă la periferia capitalei austriece, Viena. El este un separatist cecen și critic al liderului cecen, Ramzan Kadîrov, au declarat pentru serviciul nord caucazian al Europei Libere surse din diaspora cecenă.

Sursele au spus că victima era Mamihan Umarov, cunoscut drept Anzor din Viena. Oficialii din Austria au spus doar că victima era un solicitant de azil în vârstă de 43 de ani din Federația Rusă și că a fost împușcat mortal într-o parcare din afara unui centru comercial dintro suburbia a Vienei, Gerasdorf.

Conform relatărilor inițiale, solicitantul de azil a fost împușcat în cap și a murit înainte de sosirea ambulanțelor. Un suspect, care a fost identificat de autoritățile austriece doar ca cetățean rus, a fost capturat câteva ore mai târziu, la aproximativ 200 de kilometri vest de capitala austriacă, la Linz.

Poliția austriacă investighează incidentul și încearcă să stabilească motivul crimei. Un purtător de cuvânt al Ambasadei Ruse la Viena a declarat agenției de știri de stat TASS că ambasada nu a fost contactată în legătură cu acest caz.

XS
SM
MD
LG