Linkuri accesibilitate

Un DJ din Crimeea anexată, închis pentru că a folosit clipul unei melodii ucrainene


Marș al Batalionului Azov în Kiev, 3 iulie 2015
Marș al Batalionului Azov în Kiev, 3 iulie 2015

Un tribunal din Crimeea anexată de Rusia a condamnat un DJ local la 10 zile de închisoare pentru că a difuzat un videoclip al unui cântec al rapperului ucrainean Iarmak.

Tribunalul districtual Lenin din Crimeea a declarat pe 15 august că un cetățean rus din orașul Șciolkine a fost condamnat la 10 zile de închisoare pentru că a difuzat într-o cafenea locală clipul melodiei „Câmpul sălbatic”, despre care a spus că conține „simbolurile naziste ale regimentului Azov, interzis în Rusia”.

Bărbatul care a fost identificat ca DJ în cafenea a recunoscut că un client i-a cerut să pună videoclipul în cauză. Anterior, presa locală a prezentat un videoclip în care un bărbat care s-a prezentat ca fiind Dmitri Gent a declarat că el a cerut clipul. O altă înregistrare video realizată de mass-media l-a arătat pe DJ, care s-a identificat drept Iuri Radionov, spunând că nu a văzut niciodată videoclipul și că nu avea nicio idee despre conținutul acestuia înainte de a-l pune la cererea clientului.

Creat în 2014 sub numele de Batalionul Azov după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, Regimentul Azov este un grup de voluntari de extremă dreapta, parte a Gărzii Naționale a Ucrainei. Acesta adoptă o ideologie ultranaționalistă pe care forțele de ordine din SUA au asociat-o cu extremismul neonazist.

Dar susținătorii îl consideră un segment patriotic și eficient al forțelor de apărare ale țării, în special de când a început invazia totală a forțelor rusești în februarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG