Linkuri accesibilitate

Un fost polițist rus recunoaște că a primit ordon să planteze droguri în casa unui jurnalist


Denis Konovalov în timpul procesului
Denis Konovalov în timpul procesului

Un fost ofițer de poliție rus a spus unei instanțe că superiorul său i-a ordonat să planteze droguri la jurnalistul de investigații Ivan Golunov, a cărui arestare vara trecută a stârnit proteste masive.

Denis Konovalov, care a fost concediat în legătură cu arestarea jurnalistului și pentru producerea acuzațiilor legate de deținerea de droguri împotriva lui Golunov, a recunoscut că a plantat droguri dar a spus că a făcut acest lucru l-a făcut la ordinul superiorului său Igor Liahoveț, care este și el în proces.

Avocatul acestuia a declarat că clientul său este nevinovat și că procurorii fac presiuni asupra lui Konovalov.

Liahoveț susține că a fost în vacanță când Golunov a fost arestat, dar a declarat că subordonații săi s-au consultat telefonic cu acesta despre caz.

Golunov a fost arestat pe 6 iunie la Moscova sub acuzația că a încercat să vândă o cantitate mare de droguri ilegale, în timp ce se pregătea să publice o anchetă despre corupție .

Arestarea fabricată a fost rapid dezvăluită după ce poliția a postat fotografii cu ”captura ” de droguri care s-ar fi aflat din interiorul casei lui Golunov.

Jurnaliștii și prietenii care au fost în reședința lui Golunov au recunoscut rapid că fotografiile sunt false și au anunțat proteste masive.

Jurnalistul a fost eliberat din arest la domiciliu pe 11 iunie, după ce ministrul de interne al țării a anunțat că acuzațiile penale împotriva lui vor fi abandonate și cu o zi înainte ca susținătorii săi protesteze în stradă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG