Linkuri accesibilitate

Un guvern monocolor PAS se pregătește de votul în Parlament


Lista guvernului propus de premierul desemnat Natala Gavrilița prezentată în parlament, Chișinău, 6 august 2021.

Astăzi, vineri 6 august, are loc votul de investire a noului guvern propus de Natalia Gavriliță și prezentarea programului de guvernare. PAS are o majoritate confortabilă de 63 de mandate așa că teoretic, nu există motive ca noul guvern să nu fie confirmat, mai ales că și fracțiunea Șor a anunțat că va susține lista.

În noul guvern „trebuie să fie oameni asumați totalmente de partid, chiar dacă nu sunt membri de partid” a explicat Igor Grosu, liderul interimat PAS decizia premierului desemnat Natalia Gavrilița de a nu coopta însî pe lista echipei sale decât membri sau simpatizanți PAS, fără a face apel la alte partide parlamentare sau extraparlamentare. „Asta nu înseamnă că la alte nivele nu putem reveni și discuta” a mai spus Igor Grosu într-un recent interviu cu Europa Liberă.

În același interviu, Igor Grosu a confirmat că va candida la conducerea paritudului pro-prezidențal PAS, cu ocazia congresului, care va avea loc la toamnă. „Eu, probabil, voi candida. Ne dorim ca tot procesul acesta să fie foarte bine organizat, transparent, prin vot secret, să fie o confruntare de idei și, cumva, să securizăm mandatul politic oferit de cetățeni cu un mandat politic oferit de membrii partidului” a declarant Grosu în interviul cu Europa Liberă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG