Linkuri accesibilitate

Un parteneriat cu Google va permite instruirea a peste 15 mii de profesori din întreaga țară


Ministrul educației, Igor Șarov, și ambasadorul american la Chișinău Dereck J. Hogan, au salutat dezvoltarea unui parteneriat cu gigantul american al internetului Google, care va asigura instruirea a peste 15 mii de profesori din întreaga țară, inclusiv pentru educația la distanță, transmite IPN.

Conform proiectului, profesorii și elevii vor avea acces gratuit la tehnologiile și instrumentele Google pentru Educație, din pachetul G Suite, care vor facilita predarea, învățarea, evaluarea și interacțiunea participanților la procesul de studiu, inclusiv la distanță, și vor asigura o platformă securizată și eficientă pentru sistemul educațional. Parteneriatul cu Google a fost facilitat de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK AID prin intermediul Centrului „Clasa Viitorului”.

În perioada crizei COVID-19, „Clasa Viitorului, în parteneriat cu Google au facilitat accesul la suita de aplicații Google pentru educație pentru 600 de profesori din 150 de școli din Republica Moldova. În perioada iulie-august, programul de formare va fi extins la nivel național.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG