Linkuri accesibilitate

Un sfert din adulții din UE vaccinați anti Covid-19 cu prima doză. De pe 7 mai, în România, vaccinare fără programare


Prima zi de vaccinare anti Covid-19 cu Sputnik V, Chișinău, 4 mai 2021.

În Uniunea Europeană, un sfert din populația adultă a fost vaccinată anti Covi-19 cu prima doză iar sub 10% este vaccinate cum ambele doze. O accelerare a campaniei de vaccinare este așteptată pe măsură ce crește și oferta: în acest moment, Agenția Europeană pentru Medicamente, analizează – în vederea omologării – patru vaccinuri: Sinovac din China, produsul al cărui proces de aprobare este așteptat în scurt timp, Sputnik V, CureVac și Novavax.

În România, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid anunţă că, din 7 mai, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta fără programare la centrele de vaccinare. Şi cei din afara acestei grupe vârstă se pot prezenta fără programare, însă între orele 14 – 20.

Campania de vaccinare la medicii de familie a început greu, dar Valeriu Gheorghiță e optimist.Foarte puțini medici au primit dozele de vaccin Johnson&Johnson pentru demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină primară și foarte puțini români au fost vaccinați cu acest vaccin, marți, relatează Mediafax.

Potrivit lui Valeriu Gheroghiță, încă de săptămâna trecută au fost distribuite în 11 județe peste 12.440 de doze de la compania Johnson&Johnson, iar marți se completează până la 20 de județe, ceea ce înseamnă aproape 18.000 de doze.

Toate dozele de la Johnson&Johnson au fost distribuite către toate centrele regionale de depozitare. DSP-urile trebuie să solicite necesarul de doze de acolo și ulterior să asigure distribuirea acestor doze către medicii de familie din fiecare județ” a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG