Linkuri accesibilitate

Un tribunal bulgar a ordonat extrădarea unui protestatar rus


Protest împotriva extrădării lui Aleksei Alcin, Varna
Protest împotriva extrădării lui Aleksei Alcin, Varna

Un tribunal bulgar a ordonat extrădarea unui rus acuzat în țară de evaziune fiscală la scară largă, într-un caz complicat de distrugerea de către suspect a pașaportului său rusesc în timpul unui protest împotriva războiului în stațiunea Varna de la Marea Neagră.

Suspectul, Aleksei Alcin, în vârstă de 46 de ani, a susținut că autoritățile ruse îl persecută pentru orientările sale politice și pentru că a criticat războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Alcin spune că locuiește în Bulgaria de cinci ani. El a fost declarat fugar de către procurorii ruși în aprilie 2018, în urma unei anchete privind o presupusă evaziune fiscală.

Alcin a participat la un protest în Bulgaria, la două zile după ce a început invazia rusă pe scară largă în Ucraina, pe 24 februarie. La manifestație și-a ars în mod demonstrativ pașaportul rusesc. Câteva luni mai târziu, autoritățile bulgare au fost notificate de către oficialii ruși că pe numele lui Alcin fusese emis un mandat internațional de aducere. A urmat o cerere oficială de extrădare.

Alcin a fost reținut de autoritățile bulgare săptămâna trecută, iar cazul său de extrădare a fost audiat la 8 august de către un tribunal districtual din Varna, în estul Bulgariei. Soția lui Alcin, prieteni și alte persoane au protestat în fața tribunalului pentru eliberarea sa. El are la dispoziție șapte zile pentru a face apel la hotărâre.

XS
SM
MD
LG