Linkuri accesibilitate

Un tribunal din Belarus a interzis un popular portal sportiv și l-a etichetat ca fiind „extremist”


Screenshot de pe site-ul Tribuna.com. 6 august 2021

Un tribunal din Belarus a interzis un popular portal sportiv și l-a etichetat ca fiind „extremist” pe fondul unei represiuni care se intensifică asupra mass-media și societății civile. Ministerul de Interne de la Minsk a declarat, pe 6 august, că Tribuna.com și toate canalele sale de socializare au fost interzise, „deoarece administratorii săi au postat „materiale care solicită activități extremiste”. Răspîndirea conținutului de pe site-ul web al sportului ar putea fi sancționată cu amenzi sau cu închisoare, a declarat Ministerul de Interne.

Accesul la Tribuna.com din Belarus a fost blocat anul trecut în urma controversatelor alegeri prezidențiale din 9 august 2020, care i-au conferit lui Alexandr Lukașenka un al șaselea mandat.

Creatorul site-ului Tribuna.com, Dmitro Navoșa, este un susținător vocal al mișcării de protest pro-democrație. El este, de asemenea, fondatorul site-ului sportiv rus Sports.ru. Comentând decizia instanței belaruse Navoșa a scris pe Twitter că site-urile sale web își vor continua activitatea. „În general, evitați citirea resurselor care nu sunt recunoscute drept extremiste. Acesta este acum un semn de calitate”, a scris el.

Lukașenka și-a întețit acțiunile de represiune împotriva activiștilor, mass-media și societății civile în ultimele săptămâni, în ajunul aniversării de un an de la controversatele alegeri prezidențiale din 9 august 2020 și al căror rezultat a provocat proteste fără precedent la care au participat sute de mii de oameni o îndelungată perioada de timp.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG