Linkuri accesibilitate

Un tribunal din Moscova a prelungit arestul preventiv în cazul fostului guvernator al regiunii Habarovsk


Serghei Furgal 18 Septembrie, 2020

Tribunalul municipal din Moscova a confirmat prelungirea până pe 9 decembrie a arestării preventive a lui Serghei Furgal, fostul guvernator al regiunii Habarovsk din Orientul Îndepărtat. El este acuzat de tentativă de crimă și de ordonare a două crime în anii 2004-2005, în timp ce susținătorii săi continuă să protesteze, considerând acțiunea motivată politic.

Ședința de judecată a avut loc în spatele ușilor închise. Furgal, care a participat la ședință printr-un link video de la centrul de detenție Lefortovo, a insistat pe nevinovăția sa, numind cazul „o persecuție” și cerînd ca toate audierile să fie deschise publicului.

„Sunt indignat că toate audierile din cazul meu se desfășoară într-un regim închis. Nu am nimic de ascuns, dar se pare că anchetatorii au. Vreau ca toată lumea să știe că sunt persecutat”, a spus Furgal.

Furgal, din Partidul Naționalist Liberal Democrat din Rusia, a fost ales în 2018 într-un tur de scrutin pe care l-a câștigat cu ușurință împotriva titularului de multă vreme al regiunii al partidului de guvernământ Rusia Unită.

Arestarea sa din 9 iulie a stârnit proteste în masă aproape zilnice în Habarovsk și în alte câteva orașe din regiune de către susținătorii săi.

Protestele evidențiază nemulțumirea din ce în ce mai mare în Orientul Îndepărtat față de ceea ce manifestanții văd drept politici dominate de Moscova care adesea sunt neglijate interesele regiunilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG