Linkuri accesibilitate

Un tribunal rus a condamnat mai mulți indivizi implicați în proteste împotriva restricțiilor COVID-19


Un tribunal rus din orașul Rostov-pe-Don a condamnat al doilea grup de indivizi din regiunea Caucazului de Nord din Osetia de Nord pentru participarea la un miting masiv din aprilie anul trecut pentru a protesta împotriva restricțiilor coronavirusului.

Curtea districtuală Lenin l-a găsit pe Artur Djavadian vinovat de atacul asupra unui ofițer de poliție și l-a condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare.

Alți patru inculpați, Arsen Brihov, Hetag Samov, Georgy Hugaiev și Ațamaz Tebloiev, au fost condamnați pentru participarea la tulburări de masă și condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinsă între patru ani, nouă luni și 5 ani și jumătate.

Cu două zile mai devreme, alți cinci bărbați care au luat parte la mitingul masiv împotriva restricțiilor pentru coronavirus din Osetia de Nord anul trecut au primit sentințe de închisoare cuprinse între cinci ani și 5 ani și jumătate.

La 20 aprilie anul trecut, poliția din Osetia de Nord a reținut zeci de protestatari atunci când aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat în piața centrală a capitalei regionale, Vladikavkaz, cerând demisia liderului regional Viacheslav Bitarov.

Mitingul a durat câteva ore până când poliția a împrăștiat-o cu violență. 37 de participanți au fost acuzați de participarea la tulburări de masă, agresarea forțelor de ordine sau nesupunere la ordinele poliției.

Protestul a fost inițiat online prin intermediul rețelelor sociale de către cântărețul de operă din Osetia de Nord, Vadim Heldiev, care are reședința permanentă la Sankt Petersburg.

Cîntărețul a fost reținut la Sankt-Petersburg după mitingul de la Vladikavkaz și adus în Osetia de Nord, unde a fost acuzat că a răspândit știri false despre coronavirus și a agresat poliția, lucru pe care îl neagă vehement.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG