Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata emisiunii este Mariana Colun.

„Accesați portalul Anticorupție.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a afla de ce fostul șef al Penitenciarului nr.13 urmează să fie deținut în instituția pe care a condus-o. Igor Pântea, fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, urmează să fie încarcerat în instituția pe care a condus-o timp de aproape trei ani. Curtea de Apel Chișinău a schimbat, joi, măsura preventivă pentru Igor Pântea, eliberând pe numele său mandat de arestare pe un termen de 30 de zile.

Instanța de apel, la solicitarea procurorului Ion Bazatin, a anulat decizia Judecătoriei Chișinău privind plasarea lui Pântea în arest la domiciliu. Totodată, fostul șef al închisorii din Chișinău urmează să fie dat în urmărire generală. Mai multe detalii despre dosar, pe Anticoruptie.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

Tot la rubrica „dosare de corupție” aflați că judecătoria Chișinău a prelungit cu încă 30 de zile arestul la domiciliu pentru avocatul Ion Malanciuc, membru al Comisiei de Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților, reținut o lună în urmă pentru un presupus trafic de influență. Procurorul a solicitat schimbarea măsurii preventive, arestul în penitenciar, însă instanța a decis că solicitarea urmează să fie examinată separat. Procurora Irina Gheorghiștean a comunicat că în instanță au fost depuse două demersuri, unul privind prelungirea arestului la domiciliu, deoarece expira mandatul de 30 de zile emis anterior, și unul privind schimbarea măsurii preventive. Mai multe detalii, pe portalul nostru.

Un alt subiect îl are în vizor pe Leonid Struțu, un bărbat care riscă să stea nouă ani după gratii pentru un împrumut de 60 de mii de euro nerambursat la timp de către patronii firmei la care el a lucrat administrator. Bărbatul pledează nevinovat și susține că nu și-a însușit niciun bănuț din suma respectivă. Detalii despre caz, pe Anticoruptie.md.

Alt subiect se referă la Sergiu Cosovan, fostul șef al Pieței „Curcubeu” din centrul Chișinăului, care continuă să fie ținut în arest, deși a trecut o lună și jumătate de când Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel Chișinău privind condamnarea sa la șapte ani cu executare. Avocații lui Cosovan susțin că la mijloc este o eroare judiciară admisă de prima instanță. Avocatul Promo-Lex, Nicoleta Hriplivîi-Caminschi, a comunicat că magistrata Vasilisa Munteanu de la Judecătoria Chișinău a menționat în sentință că Sergiu Cosovan va rămâne în arest până sentința va fi definitivă. Mai multe detalii, pe Anticoruptie.md.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG