Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata emisiunii este Mariana Colun.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct


„Aflaţi de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice cum a ajuns finul de cununie al unui magistrat la Curtea Supremă de Justiție vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău.

Judecătorul Corneliu Guzun a ajuns vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău la trei ani după ce a început să poarte robă, fiind singurul candidat la funcția respectivă. Guzun a fost recomandat pentru funcția de judecător de către nașul său de cununie, Oleg Sternioală, care este vicepreședinte al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ din cadrul Curții Supreme de Justiție și membru al Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Odată cu promovarea în funcție, în bugetul judecătorului au început să curgă donații... de la soacră, care lucrează în străinătate. Detalii, pe Anticoruptie.md.

La rubrica știri aflați cum au reacționat europarlamentarii, după o nouă rezoluție dură adoptată la Bruxelles privind degradarea standardelor în R. Moldova. Parlamentul European a adoptat, miercuri, o rezoluție ce privește R. Moldova de o manieră foarte critică și remarcă un regres în ultimul an de zile din mai multe puncte de vedere.

Documentul face referire printre altele și la asistența macrofinanciară promisă Chișinăului care nu trebuie acordată decât după alegerile parlamentare preconizate pentru februarie 2019. Marea majoritate a parlamentarilor au cerut autorităților de la Chișinău să răspundă tuturor îngrijorărilor exprimate de acest ultim raport și să facă eforturi mai mari pentru independența justiției, combaterea corupției și spălării banilor.

Purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan, a spus că este nevoie de un angajament clar al autorităților de la Chișinău pentru ca astfel de episoade de anulare a alegerilor libere și democratice să nu mai aibă loc și la alegerile parlamentare programate pe 24 februarie 2019. Pe de altă parte, liderul delegației PE în R. Moldova, social-democratul Andi Cristea, care face parte din aceeași familie politică cu partidul de la guvernare – PD, este de părere că situația politică internă este prea politizată la nivelul Bruxelles-ului. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.

Vă amintim că, dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG