Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Natura”


Invitata emisiunii este Lilia Curchi.

„Fereastra prin care se vede viitorul, astfel spune despre școală editorialistul Alecu Reniță, în prima pagină a revistei Natura, numărul din septembrie. „Școala, educația și familia reprezintă oglinda societății. Când într-o comunitate sau alta lucrurile merg prost, iar oamenii se frământă și pierd încrederea în viitor, nu e nevoie să arunci bani pe experți de la Sorbona sau Harvard ca să vină să stabilească diagnoscul corect. E suficient să treci pragul instituțiilor de învățământ, să deschizi ochii și să vezi chipul elevilor, să le asculți discuțiile ocazionale, să intri în vorbă cu ei și o să înțelegi cum va arăta societatea de mâine și de poimâine”, scrie Alecu Reniță.

Tot despre școală este interviul colegului Gheorghe Budeanu cu Liliana Nicolaescu-Onofrei, Ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării. „Profesorilor mei le datorez ceea ce ştiu, pot şi vreau să fac”, spune dna ministră.

La pagina GONG, în ediția din septembrie, citim despre arderea vegetației, pe câteva zeci de hectare, în Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, în apropiere de satul Furceni. „Acesta nu este primul incident în arealul Orheiul Vechi. Barbar este distrus patrimoniul, hoții de piatră operează nestingherit, gunoiul face parte din peisaj. Toate cu acordul tacit al autorităților locale și de mediu”, scrie subsemnata, Lilia Curchi.

Alex Nistiriuc caută să înțeleagă cauza mirosului în Chișinău. „Ne amintim de mediu când vine urgia. De fapt, starea de lucruri în R. Moldova de mai demult timp este urât mirositoare și încerc să înţeleg: De ce?”, scrie Alex, iar continuarea o găsim în pagina 3 a ediției din septembrie.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG