Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata de astăzi este Natalia Tocarciuc.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
Link direct

„Pe Nordnews.md citiți un material despre Aeroportul Internațional Bălți-Leadoveni, care ar putea fi redeschis. Cel puțin asta își propun mai mulți activiști civici, aleși locali și deputați, care au efectuat o vizită de lucru pe teritoriul acestuia. Oficialii susțin că redeschiderea aeroportului presupune investiții mari, însă va contribui la reducerea prețurilor pentru serviciile aeriene. Aeroportul Internațional Bălți-Leadoveni, care este amplasat la doar 13 km distanță de orașul Bălți, a fost dat în exploatare în anul 1989, însă și-a încetat activitatea acum patru ani.

Într-un alt material aflați că primăria din satul Drepcăuți, raionul Briceni, a rămas pustie. Angajații au încuiat birourile la îndemnul fostului primar. Astfel, fostul primar pune bețe în roate noului edil ales. Acesta a încuiat biroul în care a activat și a luat cu el toate bunurile. Culmea este că niciun angajat de-al primăriei nu s-a prezentat la locul de muncă deja de două săptămâni. Noii aleși sunt nedumeriți.

În materialul „Primăria de Bălți și-a ales viceprimarii” aflați că viceprimar pe domeniul învățământ, cultură și sănătate a fost numită Tatiana Dubițcaia, care anterior a ocupat funcția de șef al Direcției Învățământ, tineret și sport. Ghenadie Șmulschi a rămas responsabil de finanțe și economie, iar întrebările gospodărești au revenit fostului edil de Bălți, Nicolai Grigorișin.

Mai puteţi citi despre problema maidanezilor din Bălți. Zilnic, în oraș, două persoane sunt atacate sau mușcate de câinii vagabonzi. Autoritățile nu dispun nici de o autospecială pentru capturarea maidanezilor, iar bălțenilor le este frică să iasă din case. Potrivit datelor oficiale, pe străzile orașului hoinăresc aproape 5 mii de maidanezi.

Într-un alt material aflați că lupta pentru fotoliul de director al Întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” continuă. Noii aleși locali au votat ieri pentru demiterea din funcție a lui Serghei Pcela. Autoritățile propun ca Iurii Hmarnâi să fie numit în funcția de director interimar al DRCD. Serghei Pcela consideră că a devenit victima unor conflicte politice.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG