Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata rubricii este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md

„Astăzi, pe Nordnews citiți că cinzeci și patru de antreprenori din nordul țării au beneficiat de grant-uri în valoare totală de peste 210 mii de euro pentru a-și pune pe roate și dezvolta micile afaceri. Banii au fost oferiți prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare. În cadrul proiectului au fost organizate 150 de instruiri pentru reprezentanții micului business, programe de mentorat și vizite de studiu în Republica Cehă, România și Polonia. Totodată, au fost create cinci asociații de business și start-up-uri.

200 de mii de lei, atât vor costa anul acesta decorațiile pentru sărbătorile de iarnă din municipiul Bălți, scrie Nordnews. Totodată, primarul Renato Usatîi a anunțat într-un live pe internet că pregătește o surpriză pentru bălțeni, un cristal imens, dar și un pom de Crăciun. Locuitorii orașului așteaptă cu nerăbdare aprinderea ghirlandelor. Unii însă consideră că autoritățile locale ar trebui să-și pună alte priorități.

Gelozia l-a scos din minți. Un bărbat beat din Bălți s-a înarmat cu un cuțit și a dat buzna în casa fostei sale soții. Din fericire, femeia nu era acasă, iar locuința era dotată cu sistem de supraveghere video. La fața locului au intervenit de urgență angajații Serviciului de Pază al MAI. Aceștia au surprins momentul în care bărbatul a spart ușa de la intrare. Făptașul a ajuns pe mâna poliției. Bărbatul spune că a vrut să se răzbune pe fosta soție pentru că l-ar fi înșelat. Poliția cercetează toate circumstanțele în care a avut loc incidentul.

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG