Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata emisiunii este Anastasia Nani.

„Portalul Anticoruptie.md relatează că 11 magistrați s-au înscris în concursul pentru ocuparea celor patru funcții vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Cererile lor vor fi examinate de membrii Consiliului Superior al Magistraturii la ședința de marți, 11 aprilie. Printre candidați se numără magistrați de la judecătoriile Chișinău, Strășeni și Criuleni. Unii dintre ei au fost vizați anterior în anchetele jurnaliștilor de investigație.

Tot de pe Anticoruptie.md aflaţi că, săptămâna trecută, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au redus pedeapsa dictată naşului ex-premierului Vlad Filat, gestionarul de facto al companiilor Caravita Co şi Business Estate Investments de la cinci ani la trei ani şi patru luni de închisoare.

Cum evoluează alte mai mari dosare de corupţie citiţi la rubrica “Dosare de corupţie”.

O anchetă recentă a Centrului de Invesigaţii Jurnalistice arată că, acum opt ani, mii de tineri au ieșit în centrul Capitalei să ceară dreptul la democrație și o viață mai bună. Înțelegerile de culise, despre care s-a vorbit ulterior, au transformat protestele pașnice în revolte violente și în doar câteva ore ploaia cu pietre a distrus sediile celor mai importante instituții în stat. Au urmat sute de reţineri şi „un coridor al morţii”. Mai târziu s-a vorbit despre decesul a cel puţin trei tineri. Doar cazul lui Valeriu Boboc a fost însă probat. Chiar şi aşa, după ani la rând în care a fost examinat acest dosar, un singur poliţist, fugar acum, a fost condamnat la închisoare. Între timp, cazul tânărului Boboc a ajuns la CEDO. Puţini dintre demnitarii de atunci, fideli partidului de la guvernare – PCRM, au fost judecaţi pentru că au acţionat cu nepăsare. Toţi, unul ca unul, au fost spălaţi de acel aprilie 2009, iar mulţi s-au adăpostit sub umbrela PD şi cea a PSRM.

Mai multe detalii pe Anticoruptie.md.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG