Linkuri accesibilitate

Unul din șapte americani și-a pierdut locul de muncă în luna aprilie


Autostrăzi pustii în California, aprilie 2020
Autostrăzi pustii în California, aprilie 2020

Unul din șapte americani și-a pierdut locul de muncă în luna aprilie. Este cel mai prost indicator din ultimii 90 de ani, de la „Marea Depresiune” economică din SUA. Rata șomajului a atins 14,7% - un nivel record de la sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial, cea mai înaltă rată a șomajului de 10,8% înregistrându-se numai în noiembrie 1982.

Epidemia de COVID-19 riscă să arunce economia americană în recesiune, după ce aceasta a crescut continuu în ultimii 11 ani, iar rata șomajului, în februarie, scăzuse la numai 3,5%.

Președintele Donald Trump, care va candida pentru un nou mandat anul acesta, și-a exprimat speranța vineri, 8 mai, că piața locurilor de muncă își va reveni rapid, întrucât răspândirea virusului va fi oprită.

Unele state, precum Georgia și Nevada, au început să-și relanseze activitatea economică, după săptămâni de carantină. Producătorul de automobile Tesla a anunțat că-și va redeschide în curând fabrica din California. Totodată, magazine, restaurante și alte afaceri în capitala americană Washington rămân deocamdată închise.

SUA este țara cea mai afectată de COVID-19, înregistrând până acum 1,3 milioane de cazuri confirmate și mai mult de 76 de mii de decese.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG