Linkuri accesibilitate

Ursula von der Leyen: „Vreau ca UE și Marea Britanie să rămână prieteni buni și parteneri buni”


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că Marea Britanie trebuie să dea garanții solide de concurență liberă drept o precondiție a unui nou acord comercial cu UE după Brexit.

Vorbind în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, care urmează să-și dea aprobarea finală pentru acordul de divorț al Marii Britanii, doamna von der Leyen a spus că Marea Britanie și Uniunea Europeană ar trebui să continue să lucreze mână în mână în domenii precum clima și în chestiunile de securitate.

„Avem în vedere un acord de liber schimb cu cote zero, dar precondiția este ca întreprinderile din UE și Marea Britanie să continue să concureze pe condiții de concurență echitabile, cu siguranță nu vom expune companiile noastre la o concurență neloială”.

Von der Leyen a declarat că UE va fi „vigilentă” cu privire la modul în care acordul pentru Brexit este pus în aplicare la frontiera irlandeză și că nicio relație nouă nu va păstra beneficiile pentru Marea Britanie pe care aderarea din 1975 le-a adus.

„Vreau ca UE și Marea Britanie să rămână prieteni buni și parteneri buni”, a spus ea. „Vă vom iubi mereu și nu vom fi niciodată departe, trăim în Europa”, a spus președinta Comisiei Europene.

XS
SM
MD
LG