Linkuri accesibilitate

USR cere cel puțin dublarea numărului de parlamentari care să reprezinte diaspora în parlamentul României


Lderul USR, Dan Barna, Sibiu, 24 noiembrie 2019

Dan Barna, unul din liderii alianței Uniunea Salvați România - PLUS și fost candidat în alegerile prezidențiale din România a salutat participarea masivă a cetățenilor români din diaspora la alegerile prezidențiale de duminică și a anunțat că deputații USR vor înainta un proiect de lege care să dea diasporei o reprezentare pe măsură în parlament. „Cel puțin 15 parlamentari” a declarat Barna la postul de televiziune Digi24, ar trebuie să reprezinte interesele românilor din străinătate. Participarea cetățenilor români de peste hotare a bătut toate recordurile în turul doi al prezidențialelor, fiind de peste 900 de mii.

În acest moment, diaspora are 4 deputați și doi senatori în parlamentul de la București.

În R. Moldova, în turul doi al alegerilor prezidențiale din România au votat peste 52 de mii de alegători , cu aproape 10 mii mai mulți decât în primul tur, din 10 noiembrie.

Pentru prima dată, la aceste alegeri prezidaențiale, cetățenii români din diasporă au putut vota timp de trei zile, pe lângă votul prin corespondență. Totodată, numărul secțiilor de votare a fost mărit substanțial.

XS
SM
MD
LG