Linkuri accesibilitate

Vaccinare mobilă în provincie organizată de Universitatea de Medicină


15 echipe mobile, formate din 35 de voluntari ai Asociației studenților și rezidenților de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, au mers din casă în casă, în comuna Gura Galbenei, din Cimișlia, pentru a informa locuitorii despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 și, totodată, i-au vaccinat pe cei care au dorit acest lucru.

În total, sâmbătă, 5 iunie, au fost vaccinate în jur de 270 persoane și au fost informate aproximativ 2 000 de persoane, a informat Ministerul Sănătății care a precizat că astfel de Maratoane ale Vaccinării vor continua în toată Republica Moldova, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF Moldova.

„Oamenii care nu au posibilitate să meargă la medicul de familie pentru vaccinare, s-au bucurat că au această posibilitate de a se vaccina împotriva COVID-19 la domiciliu”, a spus secretarul de stat al Ministerul Sănătății, Denis Cernelea, se mai arată în comunicatul ministerului.

Tot între 5 și 6 iunie, la Edineț și Briceni au avut loc primele maratoane ale vaccinării anti Covid-19 din provinciei, după cele organizate în săptămânile precedente la Chișinău.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG