Linkuri accesibilitate

Viena: atacul terorist de luni a fost comis de o singură persoană


Viena, în amintirea victimelor atacului terorist de luni, 2 noiembrie 2020

Autoritățile din Austria au confirmat că atacul terorist de luni seară, din centrul capitalei Viena – soldat cu patru morți și mai mulți răniți – a fost comis de o singură persoană: un tânăr cu dublă cetățenie, austriacă și nord-macedoneană, care a fost ucis de poliție imediat după atac. Cu un an în urmă, atacatorul fusese reținut după ce a încercat să plece în Siria, să se alăture organizației teroriste a Statului Islamic dar eliberat din închisoare, câteva luni mai târziu, după ce a convins autoritățile că a renunțat la convingerile sale radical islamice.

Poliția a reținut marți, în timpul raidurilor provocate de atacul terorist, încă 14 persoane din cercul apropiat de cunoscuți al atacatorului.

Marți, organizația tetoristă a Statului Islamic și-a revendicat atacul, într-o declarație a agenției sale de presă postată pe Telegram. În postare apare fotografia unui bărbat numit „Abu Dagnah Al-Albany”, despre care se spune că a atacat civili la Viena luni seară, înainte să fie împușcat de polițiști. Tot marți, autoritățile din Elveția au spus că au reținut doi tineri elvețieni în apropiere de Zurich, în legătură cu atacul de la Viena.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG