Linkuri accesibilitate

Vlad Țurcanu pleacă de la conducerea și din rândurile Partidului Popular Românesc


Vlad Țurcanu
Vlad Țurcanu

Președintele Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, pleacă de la conducerea formațiunii și renunță la calitatea de membru. Decizia vine „ca urmare a diferențelor de viziune față de modul în care ar trebui să se consolideze polul românesc politic în Republica Moldova”. „În timp ce colegii mei au fost atrași de oferta Partidului Liberal, eu optez pentru colaborarea cu echipa lui Octavian Țîcu și a lui Viorel Iordăchescu, pe care îi cunosc de multă vreme și cu care împărtășesc aceleași viziuni politice și, dacă vreți, aceleași idealuri”, a declarat Vlad Țurcanu într-o conferință de presă.

Politicianul susține că colegii săi din Partidul Popular Românesc sunt atrași de oferta liderului PL, Dorin Chirtoacă, pentru ca împreună cu Partidul Național Liberal, Partidul Uniunii Salvați Basarabia, să consolideze forța pro-românească. Or, în opinia sa, „politicienii care reprezintă aceste partide nu mai au nimic de demonstrat în Republica Moldova, pentru că din cauza lor s-a ajuns în situația ca cei care au viziuni pro-românești să stea pe margine”.

Întrebat dacă se va alătura Partidului Unității Naționale, condus de Octavian Țîcu, Vlad Țurcanu a declarat că încă nu a luat o decizie definitivă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG